2015. január 9., péntek

Hatékony módszer a makacs koszmó ellen

Szinte minden Anyuka kénytelen felvenni a küzdelmet a csöppsége fején megjelenő koszmóval.
 
A kisbabák egy részének általában az első hónap végére koszmóssá válik a fejbőre, ami általában együtt jár az arcon észlelt úgynevezett tejkiütésekkel. Kezeld babád fejbőrét koszmó elleni olajjal, és szüntesd meg a lerakódást!

A koszmó nem más, mint egyfajta seborrhoea, egy zsíros, sárgás, barnás felrakódás a hajas fejbőrön, mely elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából áll. Leginkább a fejtetőn, a kutacs környékén jelentkezik és néha olyan nagymértékű, hogy egybefüggő, vastag, zsíros, rossz szagú felrakódás keletkezik. A dermatitis seborrhoides (seborrhoeás bőrgyulladás) leggyakoribb megnyilvánulása a koszmó, mely a babáknál általában a 3. hónap környékén jelentkezik, és 5-6, de akár 10-12 hónapos korig is jelen van. A csecsemők és a kisgyerekek fejbőrén megjelenő koszmó leggyakrabban hideg, száraz időben jelentkezik, de ha a gyermek kimelegszik és izzadni kezd, az súlyosbíthatja a koszmó állapotát. Amikor csak lehet, kerüljük a sapka használatát, a baba fejét érje a szabad levegő.
 
Ha megjelent a lerakódás, a sebes területet NEM SZABAD felpiszkálni,dörzsölni, hiszen ez fájdalmat, vérzést, sőt akár a fejbőr elfertőződését is okozhatja. Ma már kapható, a kimondottan csecsemők számára kifejlesztett koszmó elleni olaj, amely kamillaolajat, E vitamint, és alfa-bisabololt tartalmaz.
 
FREZYDERM Koszmó elleni olaj már 4 használat után szinte teljesen eltávolítja az elhalt hámsejteket és használatával megelőzhető az új pikkelyek kialakulása.
 
Használata: 
  • Pár csepp olajjal kenjük be a baba hajas fejbőrét,
  • Kössük be egy textil pelenkával, vagy húzzunk rá vékony sapkát,
  • És 30-60 perc hatóidő után a koszmó finom mozdulatokkal, dörzsölés nélkül, könnyedén eltávolítható.
  • Mindennapos használat mellett már 4-5 nap után teljesen megszüntethető a legmakacsabb koszmós fejbőr is.
További hasznos információkat olvashattok itt:
www.Koszmo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése